Restafval
In uw restafval conainer mag enkel afval dat rest nadat de recycleerbare materialen eruit zijn gesorteerd zoals in de wetgeving is bepaald. Wat dus zeker niet in het restafval hoort zijn papier en karton, PMD, glas, voedigsafval, kunststoffen, EPS, gevaarlijk afval (KGA), hout, groenafval, ...
Onder restafval vallen er 3 grote groepen:
- Bouw en sloop (afval die voortkomt uit bouw- of afbraakwerken, exclusief hun verpakkingen) bv. container voor hout, container voor steen, container voor asbest, ...
- Gemengd bedrijfsrestafval (afval die voortkomt uit een beroepsactiviteit) bv. houtzaagsel, folie
- Grof vuil (particulier) bv. isolatiepanelen, plafondtegels, opruiming, ...
Voor divers klasse II afval worden er afzetcontainers geplaatst met een inhoud van 12 tot 30m³. Ook kan divers klasse II afval zelf aangeleverd worden bij Vulsteke & Verbeke
Bouw- en sloopafval
Dit is afval die voortkomt uit bouw- of afbraakwerken. Bij het inzamelen van bouw- en sloopafval is het belangrijk om dit afval correct te scheiden. Dit betekent dat bijvoorbeeld houtafval in een aparte container moet worden geplaatst, net als steenafval en asbest.
Klik hier voor meer info over de Vlarema 9 wetgeving over bouw- en sloopafval.
Stedelijk afval van bedrijven
Dit omvat alle soorten afval die voortkomen uit dagelijkse activiteiten van bedrijven, zoals bv. het afval van een schrijnwerker. Dit kan onder andere bestaan uit verpakkingsfolie van hout, houtzaagsel en andere afvalmaterialen die niet in één specifieke categorie vallen.
Bij het verwerken van stedelijk afval is het belangrijk dat deze materialen goed gesorteerd worden, aangezien er strikte verplichtingen gelden voor afvalproducenten. Dit houdt in dat, wanneer uw bedrijf een rolcontainer gebruikt, alle afvalfracties die apart ingezameld moeten worden, duidelijk geclassificeerd zijn.
Grof vuil van particulieren
Dit omvat grote en onregelmatig gevormde voorwerpen die niet in de reguliere huishoudelijke afvalstromen passen. Deze items kunnen niet in een standaard afvalzak worden gedeponeerd. Grof vuil wordt vaak ingezameld in speciale containers omdat deze materialen extra aandacht vereisen voor een correcte verwerking en recycling. Het is essentieel om grof vuil apart te houden van andere soorten afval om te voldoen aan de wetgeving en bij te dragen aan een duurzame afvalverwerking.
Vind hieronder de ideale container voor uw bouw- en sloopafval
Afzetcontainers
Bekijk hiernaast onze verschillende soorten afzetcontainers.
- Indien u de container plaatst op openbare weg, dient u een vergunning aan te vragen bij stadsdiensten (inname openbare domein)
- Wij zorgen voor signalisatie en verlichting van de container
Afzetcontainer 15m³
Afmetingen:
5,5 m L x 2,2 m B x 1,3 m H
Ideaal voor:
- Bouw- en sloopafval
- Harde kunststoffen
- Glasafval
- Keramisch afval
- Kalkachtig afval
Afzetcontainer 20m³
Afmetingen:
6 m L x 2,3 m B x 1,8 m H
Ideaal voor:
- Bouw- en sloopafval
- Harde kunststoffen
- Asbest (big bag met liner)
Afzetcontainer 25m³
Afmetingen:
6 m L x 2,3 m B x 1,8 m H
Ideaal voor:
- Bouw- en sloopafval
- Houtafval
- Harde kunststoffen
- Banden
- Snoeiafval